Водачи FUJI – първи по рода си

Fuji-LogoВ повечето случаи новостите са резултат от комбинацията между вълнуващи идеи и стремеж към оригиналност – инжeнерите от FUJI въплъщават тези качества, като доказателството за това се появява още преди повече от десетилетие, когато се комбинират разнообразни върхове и водачи, което довежда до създаването на иновативни и висококачествени продукти. Не е случайност, че FUJI компонентите са световноизвестни със своето качество. Японците са популярни с голямата си взискателност към качеството и стремеж към иновативност. Тези две движести сили са основата на развитието на японската индустрия. Поради тази причина за последните четири десетилетия всяко нововъведение е било създадено и развито със съдействието на FUJI. Първите керамични рингове, патентовани техники за полиране, иновативни покрития на рамката, никелиране, и много други нововъведения са дошли от FUJI. Всичко това заедно с Новата Концепция за Водачи е причината FUJI да остава синоним на оригинални идеи в областта на създаването на пръчки.

Fuji_featuresА: FUJI материалите за рингове са най-добрите на пазара с широк подбор на патентована керамична смес, която няма втора по рода си. Процесът на полиране предлага най-ниския коефициент на триене в сравнение, с който и да е друг материал, без да се взима под внимание цената.

Silicon Carbide (SIC): Основният материал на ринговете се откроява със своята несравнима здравина и полиране, които правят водача единствен по рода си. Отлично представяне, малко тегло, продължителен живот на експлоатация и блясък, които няма да останат незабелязани – това са само част от основните причини, поради които трябва да изберете FUJI.

ALCONITE: ALCONITE® e успешна смес, разработена от FUJI, която допринася за невероятната сила и здравина на SIC. Всъщност,  характеристиките на ALCONITE® позволяват дизайна и конструкцията на ринговете с възможно най-малъкия диаметър, които FUJI предлага до момента. Дори при 35% по-ниско тегло, ALCONITE® предлага 50% по-здрав продукт в сравнение с конкурентни продукти достъпни на една „средна цена”.

Silicon Nitride (SiN): SiN е невероятно твърд и изненадващо здрав. Този материал се използва за направата на сачмени лагери за JET ENGINES. Какво повече може да се каже относно компресия, твърдост и разсейване на топлината след всичко това?

HARDLOY®: За отлична икономичност и здравина HARDLOY® е най-доброто решение. HARDLOY® се прави от специална смес от висококачествен Aluminum Oxide. Използваната смес осигурява по-добра устойчивост на натиск и удължава продължителността на живот и лекотата на продукта.

Aluminum Oxide: Не позволявайте името да Ви заблуди. Алуминиевият оксид, които FUJI използва е отличната смес, която е доказала своята ефективност, като не е разочаровала хиляди от клиентите на компанията.

B: Повечето FUJI водачи включват дизайн “Deep-Pressed Ring”. FUJI създават този процес, като подобряват традиционната техника за прикрепяне на ринга към рамката с идеята да осигурят по-голяма надеждност и качество. Оказва се че решението е дълбоко пресоване (Deep-pressing). Не само че осигурява защита на целия външен ръб на ринга (керамиката), но и също допринася за плътното запечатване със смола около периметъра на ринга. В днешно време много компании предлагат „запечатани” рингове, но FUJI са тези, които изобретиха и подобриха оригиналния дизайн, докато не се превърна в най-здравия и надежден метод, който може да се предложи. В сравнение с FUJI повечето други компании са все още на етап „експериментиране” по отношение на „запечатани” рингове или дълбоко пресовани рингове.

Fuji_features_2

C: Ако погледнете отблизо рамката на FUJI водач, веднага ще може да забележите основните характеристики, които отличават FUJI компонентите за пръчки от всички останали. Щанцоването на безшевна рамка например е предпоставка  за формиране на “V”- образни „чаталчета” на мястото на разклоненията. FUJI обръща огромно вниманиe на елиминирането на тези проблеми по два начина. Като за начало, всички съединения са направени така че да създадат радиус в областта на извивката, а не да образуват остра V-образна форма. По този начин се елиминират евентуални притискания на влакното и се гарантира неговото свободно движение. На второ място трябва да се отбележат и  FUJI техниките за полиране. Всичко е постигнато с дългогодишен труд и усъвършенстване на технологията. По-добро полиране води до гладка повърхност, което не само че намалява търкането, но и спомага за предотвратяване на корозията на материала.

D: FUJI титаниевите рамки на водачите са майсторски изработени, за да включват уникален отпечатък, който слабо „прокарва” материала през рамката на крачетата. Тази допълнителна стъпка прави титаниевите рамки FUJI най-здравите титаниеви рамки, които може да се намерят. Подобно на “I-beam” или “U-channel” стомана, финалната форма е много по-устойчива на извиване в сравнение с „плосък” титан. Като добавим и ултра лекото тегло на титана, това определено е най-изящният водач.

Е: Всички рамки на водачи FUJI са щанцовани от висококачествена неръждаема стомана (stainless steel)или титан, след което минават през серия от „микро-извивки”, които бавно оформят водача в крайната му форма. Техниките, които използват FUJI се пазят в дълбока тайна, тъй като агресивното извиване довежда до направата на водач, който не е достатъчно здрав и надежден. Създаването на първия водач, в който не се използва спойка е истинска революция за FUJI, но развитието и усъвършенстването на последващите стъпки, които допринасят за по-добър завършен продукт е критичната точка по отношение на качеството, което FUJI предлага.

F: Производственият процес на FUJI включва подготовката на крачето на водача чрез предварително предварително шлифоване.  За да се запази целостта на структурата може да е необходимо допълнително заостряне на крачето в зависимост от получаването на желан ъгъл и дебелина. Доста производители използват черен маркер, за да променят цвета на стъпалото на черните водачи. Поради хлорида в мастилото на маркера, FUJI не препоръчват използването на маркери за промяна на цвята. Хлоридът разяжда силно неръждаемата стомана и всъщност използването му в металната индустрия за маркикане на стомана е забранено. Вместо това са налични специални маркери, които не включват хлорид и могат да се намерят от доставчици на метал.

Запознайте се отблизо с характеристиките на водачите FUJI от следния видео материал:

FilStar може да Ви предложи разнообразие от водачи FUJI.

2 thoughts on “Водачи FUJI – първи по рода си

  1. Pingback: | Риболов с FilStar. Блог

  2. Pingback: Водачи FUJI – първи по рода си | Блог на Fishing-bg.eu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *