Впечатления от Black Shadow Spinning

Материалът е предоставен от Виктор Димитров.

От доста време заглеждах модела Black Shadow и чувах само добри отзиви за конкретната въдица. Дойде и времето, в което и аз се сдобих с това бижу. Тъй като вече температурите се бяха понижили до под 0°C и започваше сезона на джиг риболова с малко по-тежки примамки, аз избрах модела с параметри 2.44м дължина и акция 7-28 грама. След като въдицата беше в ръцете ми, разбрах, че съм притежател на едно уникално оръжие срещу свирепите хищници, обитаващи дълбините на водоемите ни. Перфектно балансирана въдица в комбинация с уникален макародържач и водачи Fuji, тежаща само 143 грама. С нетърпение очаквах да направя първите проводки и ръката ми да усети първото кълване и уловена риба.

Водоемът ни посрещна с лоши метеорологични условия, но аз бях възхитен от чувствителността на въдицата и упорствах. Ето че след дълго време настояване имаше кълване и рибата беше реализирана. Красива бяла риба с добри размери. След първата уловена риба разбрах, че съм притежател на перфектната за мен въдица. Риболовът започна да става интересен и не след дълго следващата риба беше налице. Отново бяла риба с подобни размери на първата.

Ето я и нея, а докато я измервах, мой приятел имаше удар и реализирана риба. Направихме по една снимка и рибите отпътуваха обратно към дълбините.

Продължихме да ловим, а с всяка следваща уловена риба се възхищавах каква чувствителност притежава конкретната въдица. Перфектно се усещаха почукванията на най-дребните бели рибки.

След заслужена закуска и преобличане продължих да разработвам въдицата и тя не спираше да се доказва в битката с хищниците.

Така приключи първият риболовен излет с дългоочакваната от мен въдица Filstar Black Shadow. Отзивите ми бяха много положителни и с нетърпение очаквах следващия уикенд, за да продължа да се наслаждавам на риболова с това бижу.

Настъпи и времето, в което отново вървях по брега на водоема и бях готов за нови приключения. Температурата беше -6 градуса и си беше наистина хладно. След дълго търсене на белите риби нямаше никакъв успех и реших да експериментирам с по-малки  примамки, за да разбера как работи въдицата с долната граница на акцията. Започнах да хвърлям по-малки примамки, а чувствителността не се губеше. Пръчката работеше перфектно с примамки от порядъка на 7-9гр. След доста настояване първата риба за деня беше факт – един раиран разбойник със скромни размери.

След първия костур намерих пасажа с риби и сега беше настъпил момента с експериментите. Използвах различни грамажи и примамки а дори и най-лекото почукване на костурите се усещаше уникално по бланката на въдицата.

След доста хванати риби, вече бях опознал въдицата и ловенето с нея бе страхотно удоволствие.

Докато ловях костури със средна големина, нещо разтресе брутално въдицата, последва засечка и аванса на макарата засвири, помислих си, че съм закачил някоя бяла риба, но след изморителна борба рибата се измори и на повърхността се показа един костур с доста прилични размери.

Малко преди края на риболова реших да експериментирам с нещо нетипично, използвах примамки с много по-малък грамаж от долната граница на акцията. Бях приятно изненадан от резултата, лових с примамки с тегло под 3 гр и се изненадах много от поведението на въдицата.

След доста излети и уловени риби бих казал, че Filstar Black Shadow е една уникална въдица, с безупречен външен вид и перфектно изработени детайли. Чудесен избор за риболов предимно на джиг, но не изключваме и всички други примамки. FilСtar са създали едно невероятно бижу. Въдица, която усеща ударите на най-дребните риби и позволява преборването на трофейни риби без големи усилия. Твърдата бланка спомага много при изморяването на големите риби, което е от голям плюс. Бих казал, че в ценовия клас на Black Shadow няма по-добра въдица и всеки удар и извадена рибата увеличават удоволствието на макс. А когато става дума за комфорт, красота, чувствителност, качество, здравина и приемлива цена, не бих се колебал, а ще избера Filstar Black Shadow.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *