Дайте своя риболовен принос с помощта на Navionics+

Снимки и видео материал предоставени с любезното съдействие на колегата Иван Иванов. 

Navionics+ е новаторското приложение, с което екипа на Navionics зарадва всички свои почитатели миналата година. Преди няколко месеца Ви запознахме с възможностите, които карта Navionics+ може да Ви предостави чрез нашия материал Navionics + : Ние започваме от там, където свършва пътят.

Използването на карта Navionics+ е една отлична възможност за всички любители на тролинга, които освен страст към риболова крият в себе си и изследователския дух и желание за принос към обогатяването на информацията за риболовната структура, дъно, релеф. По този начин може да се възползвате от предимствата на новите технологии, които са вече неотменна част от риболова, правейки го по-вълнуващ и увеличавайки шанса си за успешен улов.С голямо удоволствие искаме да споделим опита на нашия колега Иван Иванов, който е един от първите риболовци възползвали се от предимствата на Navionics+ и дал своя принос за обогатяване на навигационната карта на Черно море. Използването на сонар Humminbird (в неговия случай Humminbird 798cx HD SI) в комбинация с функционалностите на Navionics са дали своя резултат. Опитът, който споделя Иван Иванов е много показателен по отношение на прецизността на навигационната информация, която може да Ви осигури Navionics+. Пазарът предлага и други възможности за използване на карти за навигация (както и на други модели сонари), но надежността на данните от Navionics е причина тази навигационна карта да се предпочита от много риболовци по целия свят.

За риболовец, който е любител на сонарните технологии, възползването от предимствата на Navionics+ е лесно и удобно, след като се запознаете с основните стъпки. С няколко думи е нужно да направите следното – запишете определена водна област с Вашия Humminbird сонар, качете направените записи на официалния сайт на Navionics, изчакайте около 2 седмица, за да може екипа на Navionics да разгледа пратената от Вас информация и да я актуализира.

Правенето на сонарен запис на определена територия е обяснено подробно в материала Как да работим с Navionics SonarCharts в частта Как да правим сонарни записи. Качването на сонарните записи на официалния сайт на Navionics е също описано в цитирания материал, в точка Как да качим сонарните записи на сайта на Navionics. След като изпълните тези две неща е нужно само да се заредите с търпение и да изчакате екипа на Navionics да прегледа пратените данни и да актуализира нужната информация. Накрая ще получите съобщение по пощата от Navionics, което е потвърждение, че картата на района, за който сте пратили данни е обновена. Има възможност част от предоставените от вас данни да се отхвърлят от екипа на Navionics, като причина за това може да бъде липсваща информация от вида на стойност на дълбочината, невалидна информация и др.

Един примерен сонарен запис може да разгледате от следния видео материал:

Приносът, който е дал колегата Иван Иванов е очевиден от следните две снимки, които разкриват район от Черно море, преди и след пращането на информaция до екипа на Navionics.

Navionics+_before


Navionics+_after

 

Navionics+_mixed image

 

Целият материал от споделения опит на колегата Иван Иванов може да прочетете в следната статия – Как помогнах за подобряване на навигационната карта на Черно Море (и увеличих улова си на лефер;))

Детайлна информация за употребата на Navionics+ може да получите и от следните видео материал:

В заключение може да кажем, че използването на Navionics+ ще Ви даде достъп до последната и най-актуална навигационна информация на водната област, която сте решили да изследвате. Това е една иновационна услуга, от която може да се възползвате и в същото време, към която може да допринесете, като я обогатите и актуализирате с допълнителна информация. Превърнете своето риболовно приключение в изследователска експедиция и споделете своите впечатления за водния релеф с помощта на Navionics+.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *