Каяк FeelFree Dorado Overdrive Pedal

Приятели, представяме ви нов каяк в нашия асортимент, а именно – Dorado. Най-новият модел каяк на FeelFree с възможност за задвижване с педали – Dorado, е създаден за риболовците, които тръгват по изгрев и се прибират по залез. За любителите на морския риболов са предвидени и светлини за риболов по тъмно. Акцентът е поставен върху стабилността – уникалният дизайн на корпуса е разделен на три – два странични сектора и един централен с дълбоки канали помежду им, осигуряващи оптимално представяне на вода.

Благодарение на всичките си характеристики и нововъведения, изброени по-долу, каякът с Overdrive системата си печели приза Продукт на годината за 2019 на престижното изложение Paddle Expo.

Дизайнът на платформата отгоре е съобразен с нуждите на риболовеца – широко пространство, осигуряващо бърз достъп до такъмите, както и релси за Uni-Track система.

Седалката е подобрена версия на вече познатата регулируема Gravity Seat, с по-висока облегалка за максимален комфорт при целодневни излети. Маневреността на каяка е подсигурена от увеличен размер на рул-а, който се управлява от “8 ball” система. Едни от най-използваните предимства при някои от останалите модели на FeelFree също са включени при Dorado, като колелото на кил-а и летите дръжки, които осигуряват лесно преместване от един човек.

Сред удобните аксесоари са и 4 вградени стойки за пръчки с връзки, кутия за акумулатор с вградено окабеляване и AUX порт, отделение за аксесоари в предната част, големи пространства за съхранение отпред и отзад, защитени с ластици, конзола за сонар или друга електроника, подсилена платформа за риболов в изправено положение, лента за удобно изправяне и 2 държача за чаши.

Overdrive Pedal:

Dorado може да бъде задвижван с гребло, педали или мотор и независимо кой вариант изберете, с него ще прекарвате повече време на вода, благодарение на всичките му удобни характеристики, стабилност и комфорт, които осигурява. Overdrive Pedal системата и моторът могат да бъдат монтирани допълнително към каяка.

Системата е изключително лесна за монтаж и демонтаж. Изработена е от лят алуминий за натоварена употреба дълги години. Може да се позиционира и по-високо при нужда и наличие на водорасли. Дизайнът на перката спомага за свеждане на закачките до минимум. Комбинацията между педалите и седалката прави придвижването с каяка изключително удобно и носи допълнително удоволствие от излета. Размерите на Overdrive Pedal системата са 79 х 56 х 43 см и тежи 10 кг.

Overdrive Pedal може да се монтира на всички Overdrive модели на FeelFree – Dorado и Lure 11.5, 13.5, II (след 2016 година).

Допълнителна опция – Overdrive Motor:

Комбинацията между педалната система и мотора осигурява на риболовеца/каякаря възможност за почивка, съчетана с “по-екстремно” преживяване на вода 🙂 Моторът работи с 12V акумулатор и има бутаща сила до 40 lb напред. Управлява се лесно с кабелно дистанционно и едно копче за посоката – напред/назад. Разполага с голям LCD дисплей, на който се вижда в реално време състоянието на батерията. Притежава функция “аварийно” спиране.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *