Ново поколение шнур за мухарски риболов от Snowbee

Blog_SB_1FilStar с удоволствие ви представя новия шнур за мухарски риболов на Snowbee – WFTD XS-Plus Thistledown WF 2-WF 5. Ето какво споделят за него от самата компания:

Въпреки че се опитваме от години, едва наскоро технологиите бяха достатъчно усъвършенствани, за да направим онази стъпка напред, която ни отличава от останалите повече от всякога. Пред последните 12 месеца работихме здраво, за да прецизираме производството и покритието в частност на XS мухрските шнурове. Сега, благодарение на новата нано технология, притежаваме материала, който ще отведе нашите шнурове на още по-горно ниво. Не се заблуждавайте – това е наистина голям технологичен скок – първите ни “престижни” шнурове бяха пуснати на пазара преди повече от 22 години!

Blog_SC_2Новата технология ни позволи да произведем най-меките, гъвкави и изключителни мухарски шнурове, които сме правили досега. Новата ни Nano Coating Technology (NCT) е като да сравнявате песъчинки с прашинки спрямо по-стари технологии. Миниатюрните нано частици водят до копринено гладка повърхност, плътен материал (в зависимост дали шнурът е плуващ или потъващ) и подобрен профил.

Работихме усърдно, за да разработим и нов материал за сърцевината, който в комбинация с новата покривна нано технология, произведе революционно новия XS-Plus “Thistledown” шнур. Той спечели първа награда на EFTTEX през 2014г. Оттогава насам продуктът се радва на безброй положителни отзиви и коментари, а ние непрестанно увеличаваме производството, за да задоволим търсенето, тъй като този шнур е първият от цяла серия нови разработки.

Как…? е въпросът, който всеки си задава. Как е възможно това…? Е, всичко опира до проста физика в крайна сметка. Профилът на шнура му позволява да окаже минимално съпротивление във въздуха, докато лети. По този начин на практика той не губи скоростта си от замятането. По този начин шнурът може да бъде замятан дори в лек бриз с изненадваща ефективност и точност. „Невероятно”, „Зашеметяващо”, „Уау” са само част от думите, описващи работата на шнура.

Вижте графика на профила на шнура:

Blog_SB_3

„Thistledown” е разработен за реки и лек риболов в спокойна вода. Шнурът е подходящ за такъми от 2-ри до 5-ти клас. Има два цвята по дължината си (която е 27,4 метра) – зелен и мръснобял. Притежава по-къса изтънена предна част, дълга 10.5 метра, която позволява лесно замятане и презентация на необходимата дистанция. Ултратънкият профил на shooting head с диаметър само 0.65 мм и на основната линия – 0.55 мм, в комбинация със супер гладкото нано покритие позволява на шнура да „цепи” въздуха с лекота с която и да е избрана пръчка; поддържа скоростта по време на каста и има тенденция да предизвиква усмивки при всяко замятане 🙂 Шнурът се е доказал като „поразителен” за много риболовци досега. И двата края са с конектори, за да може шнурът да бъде готов за ползване веднага след изваждането му от кутията.

Можете да разгледате продукта на официалния ни FilStar сайт ТУК.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *