Първи впечатления от FilStar Supreme Match

Материалът е любезно предоставен от колегата Георги Кръстев.

Здравейте, казвам се Георги Кръстев и искам да ви представя моите наблюдения относно новия мач на Filstar SUPREME MATCH. Ще започнем с това, че въдицата се предлага в четири разновидности :

3,9m Supreme light 2-15gr;

4,2m Supreme light 5-20gr;

4,2m Supreme power 8-30gr;

4,5m Supreme power 8-30gr;

Blog_Match-1

Първите ми впечетления бяха, че пръчките са много леки. След като ги изтеглих се оказа, че наистина е така, повечето са под 200гр. След като разклатих всичките видях и коя е моята пръчка…4,2м 5-20 гр, защото харесвам по-меки въдици. В продължение на няколко месеца имах възможноста да тествам мострените модели. И не само аз, много от моите приятели риболовци са ловили. Отзивите са че по нищо не отстъпват на въдици от наложили се марки с висок клас.

С 4,2м 5-20 лових най-много. На яз. Цонево лових два дни на слайдер бабушки и платички.

Blog_Match-2

Впечетленията са ми, че пръчката много добре се справя в този вид риболов. Единия ден лових със слайдер TF 8044 3+8гр, в този ден беше безветрево и лових безпроблемно с този лек такъм. При плавно или рязко заамахване, такъма все летеше и падаше във водата безпроблемно.  Втория ден лових с TF 8045 3+12 защото имаше страничен вятър. С тази плувка също се получаваше добро позициониране на такъма.

 Две седмици по-късно бях на състезание на гребен канал Пловдив.

Blog_Match-3

Там както всички знаят се лови на много голяма дистанция, за тази цел  бях приготвил и 4,2м Supreme power 8-30 и по-малкия му брат supreme light 4,2m. За да съм подготвен подобаващо, бях навил на макарите 0,17 Lazer match, с тази дебелина нито съм груб, което ще ми помогне за по-лесното достигане на голяма дистанция, но пък и да ми влезе бонус шаран ще го изкарам. Тестът се състоеше в това  да видя как ще се справят двете въдици в тези условия.  На лайт варианта бях сложил 16гр ваглер, а на пауър сложих 20гр. При цял манш риболов и с двата такъма установих, че пръчките освен че добре изхвърлят плувките и си стигат прилични дистанции, се справят с големи риби и тънки поводи. Това е една добра комбинация от качества. За щастие и след дълго чакане, въдиците са вече на пазара и ще чакаме отзиви  от други колеги 🙂

One thought on “Първи впечатления от FilStar Supreme Match

  1. Митко Христов

    А 4,2m Supreme light 5-20gr как се представя със стационарни плувки 1.5-3 гр. ? За слайдерите е ясно,но с малограмажни плувки ми е интересно как се представя.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *