Ревю на двойните куки на FilStar – Sensei F1601BN

Материалът е любезно предоставен от Павлин Вълев.

От доста време се увличам по джиг риболова и смея да твърдя, че ми е любим. Обичам да практикувам този вид риболов, не само през зимата, когато се разкрива пълният му чар разбира се, но и през топлите месеци на годината.

Когато става въпрос за трудни щуки, а там където ловя – по старите и опоскани баластриери около родния ми град, понятието “трудни” винаги е в сила. Топлата вода и изобилстващите дребни рибки правят риболова още по-тегав, затова обичам да залагам на примамки, различни от обичайните предлагани – въртящи блесни и клатушки, а именно любимите ми големи и “бавни” силикони. До тук добре, но за мен голяма част от успеваемостта се крие в правилния монтаж. Мой любим такъв е – двойна кука с чебурашка.

Не отдавна имах удоволствието да се сблъскам с двойните куки на Filstar – Sensei  F1601BN.

Blog_Kuki-1

Размерът, на който се спрях, бе 3/0, на пръв поглед голяма, дебела и здрава кука, точно каквато ми трябва, но в мен възникна въпросът дали дебелината на куката няма да попречи на ефективността при засечка, като се има в предвид кокалестата уста на щуките.

Тези опасения обаче се разсеяха още щом тествах върху нокът върха на куката – уникално остри и тънки върхове, които биха проболи с лекота щучата паст, и същевременно достатъчно здрави, за да удържат силните тласъци на рибите.

Blog_Kuki-2

Този размер пасваше идеално на размера на силиконите,  които най-често ползвам  при търсенето на щуки.

Blog_Kuki-3 Blog_Kuki-4

Добрите ми впечатления към куките бяха напълно оправдани и потвърдени при първия ми риболов с  тях. Още в началото на излета на едно от перспективните места заших добра риба, а по-късно и втора.

Blog_Kuki-5 Blog_Kuki-6 Blog_Kuki-7

Останах очарован от безкомпромисното забиване на куките, рибите нямаха почти никакъв шанс за откачане, въпреки огромната им съпротива и якото напъване от моя страна предвид трудните и обградени с обилна растителност места. Смело мога да твърдя, че в двойните куки на Филстар открих един повече от добър и надежден артикул, на напълно достъпна за всеки цена. Бих ги препоръчал на всички колеги, които практикуват този вид риболов, защото според мен правилният монтаж и точната кука са до голяма степен важен елемент за успешен излет!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *