Риболов на яз. Парка в гр. Айтос

Здравейте, приятели на риболова!

Малко преди забраната за риболов ми остана свободно време и реших да направя един излет на язовир Парка. Във водоема  преобладават основно шаран , каракуда и платика.

 

Материалът е предоставен от Стоян Стоянов.

Но целта на риболова бе да тествам едни нови за мен продукти, а именно влакната Fusion на FilStar, влакното за поводи на CAPR ZOOM и куките на VMC (серия 7007 BN).

Дълбочината пред мен се оказа 2,80 метра и затова реших да ловя с плувка 1,5 гр. на TOP FLOAT. За основно влакно на линията си избрах Fusion с размер 0,167 mm. Оказа се едно доста приятно влакно с точен размер, което не е за подценяване.

След подхранването се завъртяха и първите риби.

Предвид че рибите се подготвяха да хвърлят хайвер, кълвяха доста плахо и се налагаше да се лови предпазливо. Смених размера на куката с по- малък – №16 и дебелината на повода от 0,12 мм на 0,10 мм и отново започнах да имам чести кълванета.

Въпреки по-тънкия си размер новото влакно за поводи на CARP ZOOM се справяше с борбените риби. Много риболовци биха се притеснили да ловят с малък размер куки, но VMC 7007 BN е куката, която се справя и с по-едри риби. Много добре заточена и с прекрасен „бод”.

Така с нанесените от мен корекции в процес на риболова успях да хвана добро количество риби, които след снимките върнах отново в язовира.

Направих един прекрасен риболов с продукти, които бих ползвал и в бъдеще. Пожелавам успех на всички риболовци.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *