DelalanDe – силиконови примамки с атрактивна игра

Материал, създаден с любезното съдействие на Димитър Тодоров.

delalande_logo

Силиконовите примамки са изключително ефективни, както при риболов от брега така и  от лодка. Марката DelalanDe е специализирана в предлагането на висококачествени примамки, като дава възможност на съвременните риболовци да избират сред богат асортимент от разнообразни риболовни аксесоари. За да гарантира качеството на своите примамки, марката е постоянно насочена към разработката и тестването на иновативни продукти, които да гарантират един успешен риболов. Гаранцията за успех е постигната след 12 години усърдна работа в бранша за риболовни принадлежности, като служителите в компанията са семейство, което споделя общата си страст към риболова. Дори най-малката дъщеря на собствениците, която е на 5 годинки си има свои риболовни аксесоари и ходи на риболов с огромно удоволствие.

Една от сериите, която е налична в няколко цвята е DelalanDe Buster Shad. Иновативният дизайн на Buster Shad включва четири прореза в предната долна част на примамката, каналче, което образно отделя тялото от опашката и три дупки на опашката, като всичко създава допълнителна турболенция във водата. Специално проектираната опашка създава изключителни потрепвания. Малкият израстък на опашката се извива и при най-слабото движение във водата, което предоставя допълнително измерение на динамизма на примамката.

Buster-Shad

Вижте Buster Shad в действие, като гледате следните видео материали:

Друг доста предпочитан модел е DelalanDe Sandra. Дизайнът на модел Sandra е познат из целия свят като такъв, който изкушава риби от всякакъв вид и изумява риболовци със своята уникална акция. Тялото на примамката е продълговато и компактно и завършва с извита опашка, двойно заострена в своя край. Тя е широка и тънка и има дупки по дължината си, а водата създава турболенция, като минава през тях. Когато прибирате Sandra бавно, опашката прави вълнички, които трептят на високи и ниски честоти. Можете да използвате Sandra реки, езера, язовири, а също и в солени води при тролинг.

Sandra

 

Димитър Тодоров с удоволствие сподели своите първи впечатления от различните модели силиконови примамки DelalanDe, като предостави следните коментари и снимки.

Силиконът Delalande като материал е с една идея по-твърд от средното, но това му качество означава повече живот и кълванета, повече възможности за монтаж/демонтаж на различни глави. В същото време, франсетата са се заиграли палаво с формите и примамките имат различна и атрактивна игра. Ако предпочитате стандартни джиг-глави с вградена кука,то нека са такива без зъбки и с по-тънки яки, а е възможно и без яки.

DelalanDe_1

Добрата стара Sandra в размер 9 см- синоним на „бели риби” , в моя случай и на щуки. Предполага глави с кука 3/0 – 5/0.

DelalanDe_2

По-малкият вариант е 7 см. Предполага глави с кука 1/0-3/0. (Поради относително малкия си размер е добър избор за дълбочина и течение, което съм потърсил с главата от снимката.)

DelalanDe_3

Buster shad 7 см. Реално е 6 см, има сравнително плоско телце и предполага глави с кука 1/0 – 3/0. Коремчето е  “нарязано”, а опашката е с разпробити отвори за повече игра – стара техника на Делаланде, която именно направи популярен техния модел Sandra. Интересен момент тук е перцето над опашката, коeто играе роля на атракторен елемент. Не знам дали работи реално, но го забелязвам в доста модели. Предполагам,че ще играе роля за костури ,при тях такива екстри реално “тежат”.

DelalanDe_4

Skeleton 8 см. Телце с ламели, прищипната опашка и изпъкнали очички, които могат да се сменят с други цветове. Перла с брокат – любим цвят! Предполага куки 2/0 – 4/0.

DelalanDe_5

Туистероподобният Meeki. Има “тънка”, деликатна игра, изкушение за капризни риби. Предполага глави с куки 2/0 – 4/0, върви нормално и с офсетници.

DelalanDe_6

Fury shad 11см. Интересна хрумка на дизайнера – двойна опашка? На мен ми допадна разцветката и жълтите очички. Шада е сравнително тъничък (flat shad) ,така че не се изкушавайте да ползвате глави с големи яки и контри като тази на снимката. Сложил съм я за да покажа как идва тук кука 5/0, така че препоръчителни са 3/0 – 5/0.

DelalanDe_7

Отново Buster shad, този път на 11см. При този размер “екстрите” като прорязаното коремче, разпробитата опашка и перцето-атрактор работят още по-изразително спрямо малкия 7 см, и в резултат имаме един силно пластичен 11 сантиметров шад с естествена разцветка, такива играчки харесвам аз!

DelalanDe_8

Swat shad 11см. Този модел има силно изразени прорези в тялото си и отвори и предполага употребата на офсетни куки. Ако ползвате стандартна глава с влята кука, то нека тя да е с късо стебло. Препоръчителни размери за офсетниците – поне 4/0-5/0, може и по-нагоре, wide gap.

DelalanDe_9

 

DJ line 12см е моделът. Класически шад със силно изразени улеи за любителите на офсетни куки.Предполага размери на куката 5/0 – 7/0.

DelalanDe_10

Цялото разнообразие изкуствени примамки DelalanDe може да разгледате в нашия сайт – http://www.filstar.com/bg/Изкуствени примамки/7/DelalanDe/294/

Вече може да Ви предложим още нови цветове и размери от сериите изкуствени примамки DelalanDe модели Fury Shad,  Buster Shad и Skeleton.

Към голямото разнообразие от модел Fury Shad сме допълнили следните нови цветове и размери:

Нов цвят Fury Shad 01 размер 11 и 15 cm

Нов размер Fury Shad 06 – 15cm

Нов цвят Fury Shad 09 размер 13cm

Нов цвят Fury Shad 10 размер 13cm

Нов размер Fury Shad 136 – 13cm и 15cm

 

Fury-shad_new-colours

Допълнили сме и модел Buster Shad с два нови размера:

Buster Shad 18 размер 13cm

Buster Shad 67 размер 13cm

Разнообразието на модел Skeleton е по-голямо благодарение на нови размери и цветове:

Нов размер Skeleton 18 – 11cm и 14cm

Нов размер Skeleton 38 – 11cm

Нов цвят Skeleton 163 размер 14cm

 

2 thoughts on “DelalanDe – силиконови примамки с атрактивна игра

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *