Humminbird 360 Imaging

Нова технология от Humminbird, която е отличена с награда за най-добро електронно устройство на миналогодишното изложение ICAST 2012.


Вече от доста години много риболовци разчитат на сонара и привилегиите, които той може да донесе, давайки възможност да се сканира водната площ. До този момент обаче всички сонари имаха ограничен обхват на сканиране – сега всичко това е само част от историята. За пореден път Humminbird изненадаха със своята иновативност – 360 Imaging предоставя детайлна 360 градусова картина на всичко случващо се във водата. Не случайно KVD, сравни риболова с 360 Imaging с инфрачервеното зрение на Superman.

Още преди официалното представяне на продукта по време на ICAST изложението милиони риболовци в САЩ очакваха с голямо нетърпение появата на тази революционна технология. За щастие чакането не беше напразно – още първите щастливци имали възможността да тестват новата технология споделиха, че тя определено ще промени възможностите за риболов, както го направиха първия сонар, и Side Imaging технологията на Humminbird.

Същността на 360 Imaging се основава на сканиране на водната площ с много тънки въртящи се сонарни лъчи, които са с висока резолюция и покриват много широка област под и около лодката. В резултат на това лъчите се визуализират като тънка сонарна стена, простираща се на 150 фута ( 45 метра) от всяка страна на лодката. В допълнение на това стената се върти, за да създаде окръжност с диаметър 300 фута (90 метра). По този начин се предоставя реална картина, на която може да се наблюдава водната структура, стръв и риба, като за първи път е възможно лодката да стои в неподвижно положение и все пак да се получава информация за всичко случващо се около нея.

Разбира се, 360 Imaging предоставя и безброй допълнителни опции, като например да се наблюдава цялата сканирана област или само сегменти от нея (картината пред, зад и отстрани на лодката). Към списъка може да се отбележат следните:

  • Възможност за отбелязване на отправни точки на екрана на сонара;
  • Звукова индикация при достигане на зададени координати;
  • Запис на предадени изображения;
  • Избор между осем цвята и четири настройки за скорост на лъча на сонара;
  • Избор на определена област и опция zoom;
  • Split-screen опция с SwitchFire и GPS картография;
  • Съвместим с Humminbird сонари серии: 1198cx SI Combo, 998 HD SI, 998 HD SI,  898 HD SI, 898 SI, 798ci HD SI;

Всички тези екстри няма как да не бъдат оценени от привържениците на състезателния риболов – получаването на възможно най-точната и бърза информация за наличие на риба е критична. Така например, при избор на ниска скорост на  сонарния лъч се получава по-ясно и детайлно изображение, което обаче се актуализира през по-дълъг интервал от време. Съответно при избор на по-висока скорост на лъча, картината е с по-ниско качество, но се обновява за много по-кратко време. С тези четири опции за избор на скорост може да се прецени, коя е най-подходящата в зависимост от избраната скорост на лодката и условията за риболов. Определено 360 Imaging ще бъде един много голям коз в надпреварата с рибата и останалите риболовци, за всеки който дръзне да изпробва необятните възможности на тази технология!

Допълнителна информация за тази нова технология и всички останали продукти от Humminbird, може да бъде намерена на официалния сайт на Humminbird на български език: www.humminbird.bg

Защо Humminbird са отличени с награда за своя продукт може да научите от следните интервюта с представители на Humminbird.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *