Storm – Arashi Top Walker

Материалът е любезно предоставен от Павлин Вълев.

С настъпване на летните жеги риболовът на щука става все по-труден. Повишаването на температурите потиска апетита и движението на рибите. Появилата се гъста водна растителност допълнително затруднява риболовците, а броя и вида на примамките, които биха работили добре в тези условия, значително намалява.

Неотдавна имах щастието да се сблъскам с един нов модел на Storm – Arashi Top Walker 11.

На пръв поглед това бе една нова за мен примамка по простата причина, че преди това не бях използвал подобен тип “surface” примамки, въпреки споделените с  мен успехи на мои приятели. Може би просто не са намирали подходящо приложение по местата, на които съм ловил, защото  за изключително кратко време този модел се превърна в мой фаворит!

Blog_Top-Walker-1

Най-после дойде и ден, в който с мой приятел се озовахме на водоем, напълно предразполагащ към употреба на повърхностни  примамки. Дълбочината,  на която трябваше да работи примамката, бе не повече от педя, именно това нарушаваше нормалната работа на останалите воблери и блесни.

Тогава вкарах в действие Arashi Top Walker 11. Още при първото хвърляне за мое огромно учудване имах празна атака от добра риба. Точно това ми вдъхна надежда и продължих да упорствам на него, а беше още обяд…

В следващите часове се наслаждавах на яростни атаки на щуки на повърхността на водата, като размерът им варираше от такива по педя до хубави по размер риби.

Blog_Top-Walker-2

Blog_Top-Walker-3

Blog_Top-Walker-4

Blog_Top-Walker-5

Blog_Top-Walker-6

Разбира се, както повечето колеги знаят, броят на празните атаки при повърхностните примамките е доста голям, може би именно за това този модел е с 3 тройки, което намалява драстично %-та на празните удари, но въпреки това ги има, което пък от своя страна също си е тръпка – да видиш как рибата изскача в цял ръст над водата, провокирана от примамката ти, дори и без да се закачи!

В заключение бих казал : Риболовът на щуки на повърхността е неописуемо удоволствие!

Blog_Top-Walker-7

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *