Storm Gomoku Popper – бонбончета за малки зверчета

blog_ga_gomoku-14

Материалът е любезно предоставен от Генади Алтънов.

Здравейте, фенове на спининговия риболов!

Тази година много се запалих по риболова с малки поперчета. За съжаление предлагането на този тип повърхностни примамки, на българския пазар, се оказа слабо. Когато от Филстар внесоха Storm Gomoku Popper бях много щастлив и моментално в кутията ми се появиха три малки….бонбончета!

blog_ga_gomoku-1

Gomoku Popper принадлежи към серията Gomoku Micro на Storm, която е предназначена за риболов на дребни австралийски хищни риби. Поперът е специално проектиран за лайт риболов на австралийските спаридови и костурови риби. Разбира се това не означава, че той не е подходящ и за сладководен риболов на дребни  хищници, напротив. Разработен е в два размера – 4 и нов 6-сантиметров вариант. Към момента у нас е наличен само четири сантиметровия модел.

blog_ga_gomoku-2

Тялото на Gomoku Popper е направено от пластмаса, като вътре то е кухо. Между коремната тройка са разположени две много малки метални сачми, които издават шум с ниска честота. Тройките са разположени и подбрани така, че да не могат да се заклинват една в друга. Също така поперчето притежава страхотни 3Д очи, които са залепени много здраво.

blog_ga_gomoku-3

Както сами виждате, едно наистина малко и сладко бонбонче за гладни зверчета:

blog_ga_gomoku-4

Шумът, който се произвежда при попинга със Storm Gomou Popper, е доста силен, което е в резултат на правилно проектираната предна (пльокаща) камера. Освен това се създават много пръски и мехурчета, които ще ви впечатлят за малкия му размер и ще изпратят ясен сигнал за атака до намиращите се наоколо дребни хищни риби.

blog_ga_gomoku-5

Ето и как изглежда отблизо пльокалката на малкия бонбон:

blog_ga_gomoku-6

През топлите месеци имах възможността да ловя с тези три разцветки: Clear Pink Head Chartreuse, Perch и Sardine (от ляво надясно):

blog_ga_gomoku-7

На цвят Sardine успях да провокирам по морето атаки на заргани, но за съжаление с нито един от тях не стигнах до снимки. С другите две разцветки успях да реализирам добра слука на костури на няколко различни водоема:

blog_ga_gomoku-8

blog_ga_gomoku-9

Малкият бонбон провокира костурите отлично и те всячески се опитваха да го отнесат под водата.

blog_ga_gomoku-10

blog_ga_gomoku-11

Най-успешната проводка при мен се оказа агресивното водене без паузи. Просто не му оставях време да си почине – поп, поп, поп, поп, поп…и хоп удар! Купонът на повърхността беше на макс. Късите и учестени придърпвания с върха на въдицата ми дадоха най-голям резултат. Пробвах и с паузи, но като че ли рибите, които бяха зад попера, бързо губеха интерес.

blog_ga_gomoku-12

blog_ga_gomoku-13

blog_ga_gomoku-14

Успях да провокирам с Gomoku Popper дори и кефала. Тук трябва да спомена, че всички риби улових на затворени водоеми. Пробвах и в по-тихите участъци на реките, но в този случай при мен имаше само проследявания. Сигурен съм, че и там ще даде резултат малкият бонбон. Просто се иска малко повечко упорство, което за съжаление аз не му отдадох.

blog_ga_gomoku-15

Storm Gomoku Popper ми донесе много приятни емоции при лайт риболова на  повърхността и съм изключително доволен, че се появи на нашия малък пазар. Относно показателите цена, качество на изработка и успеваемост при риболов, нещата определено клонят към една доста висока оценка от моя страна. Наблюдавам, че поперчето стана доста популярно сред родните риболовци, които практикуват лайт спинингов риболов и доста от тях също много успешно го разловиха. Очарован съм от работата на тези малки бонбончета и нямам търпение да настъпят отново топлите месеци, когато Storm Gomoku Popper ще е отново във вихъра си!

Наслука!

blog_ga_gomoku-16