Sufix Super 21 FC – един от новите продукти на Sufix за 2016 г.

Приятели, представяме ви едно ново флуорокарбоново влакно от семейството на Sufix, което се надяваме да поддържаме в бъдеще. Материалът е любезно предоставен от Павлин Вълев.

Чрез този материал бих искал да споделя с читателя някои методи и допълнения, които използвам за направа на линията при упражнявания от мен  риболов,  а именно спининговия.

Не знам дали случайно или не, но при прилагането им съм постигал доста добри резултати.  Разбира се, за да надхитрим рибата с изкуствена примамка, наподобяваща естествена стръв с нейното поведение,  са необходими много усилия, търпение, прецизни замятания, отлично познаване поведението на видовете риби, които преследваме и т.н.

Blog_Sufix-Super-21-1

И като цяло може да се каже, че за постигане на положителен резултат е необходимо съобразяването с множество фактори и прилагане на различни комбинации, оказващи пряко влияние върху риболова, а именно нещо, на което бих обърнал особено внимание – това е построяването на правилна линия, която по своему е важна част, свързваща ни с примамката,а от там съответно и с така желания от нас улов. Затова никога не правя компромиси при изграждането й.

През летния сезон, когато рибите се хранят активно и не са толкова предпазливи към поднесената им примамка, предпочитам максимално опростена и олекотена линия. Но през късна есен и зимата, когато температурите се понижат,  водата се избистри и изстине, когато и рибите станат по-капризни и нерешителни при атаките си, наред идва използването на флуорокарбон, употребата на който според мен е от огромно значение при споменатите условия,  което съвсем не означава, че не намира приложение и през по-топлите месеци, напротив, когато рибите са трудни – той задължително влиза в употреба.

Blog_Sufix-Super-21-2

От скоро използвам Sufix Super 21 в размер 0,30мм., който абсолютно покрива моите изисквания на този етап.

Blog_Sufix-Super-21-3Blog_Sufix-Super-21-4

При мен намира широко приложение и при джиг риболова, където е изложен на постоянно съприкосновение с дъното – триене в камъни и всякакви подводни препятствия,  той абсолютно оправдава зададените му характеристики, които максимално се покриват и при правилния избор на възел.

Blog_Sufix-Super-21-5

При свързването му с основното влакно, аз лично използвам този възел:

Blog_Sufix-Super-21-6

А към карабинката или вирбела,  този:

Blog_Sufix-Super-21-7

Разбира се, предимствата на ФК-лидер не се ограничават до тук. Шансът да се извади някоя случайно закачила се щука процентно нараства. Аз лично съм имал доста такива случаи при целенасочен риболов на други видове риби за улова на които не е нужен метален повод.

Blog_Sufix-Super-21-8Blog_Sufix-Super-21-9Blog_Sufix-Super-21-10

В  Sufix Super 21 FC открих едно добро решение при трудни ситуации, които присъстват много често в риболова.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *