Вирбел InvisaSwievel

InvsaSwivel

Invisa вирбелите предлагат революция при оформянето на поводите за риболов! Ако огънете Invisa и след това го пуснете, той ще възстанови първоначалната си форма без никакво отклонение и без да загуби способността си да се върти! Следвайки принципа на флуорокарбоновите влакна, Invisa е направен от същия материал и практически е невидим във водата. Вирбелът не отразява светлината и не блести като обикновените метални вирбели.  Превъзходното покритие на материала придава неутрална плаваемост на вирбела, което от своя страна дава възможност за максимално естествена презентация на стръвта или изкуствената примамка. Invisa Swivel почти не прибавя тегло, позволявайки по-естествена презентация на стръвта. Освен това вирбелът е неръждаем и не изисква никаква поддръжка предвид факта, че в него няма абсолютно никакви метални части.

Invisa-swivel_2 Invisa е пeрфектната връзка между Braid и Fluoro или Braid и Mono. Краищата са оформени по изключително интересен и авангарден начин – имат „рогца”. Те изпълняват три много важни функции. Първата е лесното намиране на дупката за промушване на влакното. Принципът е, че ако гледате през „рогцата”, то и дупката за промушване е от същата страна. Втората важна функция е, че когато вържете възел, той потъва между „рогцата”, което допълнително увеличава неговата сила и е идеален помощник на рибиловци, които не са много добри в правенето на възли. Третата функция на прореза е да държи повода прав, т.е. да сме сигурни, че повода следва линията на вирбела, а не стои странично, както често се получава при обикновените метални вирбели.

Invisa-swivel_3Invisa е идеален за dropshot-риболов. При тестове в реална обстановка се наблюдава идеалното му сработване с линията и предотвратяване на всякакво усукване. Риболовците, които са го използвали, описват впечатляващата му способност при отпускане на върха на пръта надолу и намаляване на усилието върху въртящите се части да усещат как вирбела сработва и премахва усукването на линията. Освен това лесно се забелязва как водата му помага да работи и като че ли „смазва” движещите се части. За риболов с по-тежки джигове или олова едва ли би имало голямо значение дали вирбелът е метален или Invisa, но със сигурност Invisa е абсолютно безвреден за природата и като цяло води със себе си повече уловени риби.

invisa_clinchНай-голяма здравина се постига, ако използвате популярния възел Клинч:

Ако трябва да обобщим предимствата на Invisa Swivel, то те са следните:

  • „невидим” във водата;
  • устойчив и гъвкав;
  • не е податлив на корозия;

За да видите действието на Invisa гледайте следните образователни видео материали:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *