Sufix 832 – влакното, което промени играта!

Logo   Компанията Yao I е основана през 1973г. – тази година празнува 40 години успешен бизнес. Една от най-известните ú търговски марки е популярната сред риболовците Sufix. Тя съумя да се наложи на пазара като еталон за качество, което трудно би могло да бъде достигнато. През годините Sufix събра достатъчно фенове, за да привлече вниманието на риболовния гигант Rapala. През 2008г. Rapala  закупи търговската марка и оттогава Yao I произвежда своите Sufix влакна само и единствено за Rapala. Най-новото постижение на компанията е 832 Advanced Superline. За момента то остава ненадминато по качество и спецификации на пазара.

2   Иновативното влакно на Sufix крие в себе си много повече, отколкото може да се забележи с просто око. Благодарение на широките си познания за нововъведенията при различните материали, компанията съумява да комбинира седем нишки Dyneema и една Gore нишка във влакното. Sufix вярват, че са създали най-модерното влакно, използвано някога! За да се постигнат изключителните характеристики на влакното, компанията комбинира три различни технологии, които не могат да се открият в такава комбинация при никое друго влакно – Dyneema, Gore и R8 Precision Braiding. Тази комбинация води до множество качества, които другите влакна не могат да предложат.

1

Общоизвестно е, че Dyneema е чудесен материал за производство на най-висококачествените влакна. Той позволява комбинация от много добра издръжливост и чувствителност, като същевременно диаметърът се запазва малък. Към това се прибавя и технологията, която наистина отличава продукта от другите на пазара – Gore. Gore влакната са изработени от разтегнат политетрафлуороетилен (ePTFE). Казано с по-прости думи, този материал е инертен практически на всички химикали, което означава, че няма да изгуби здравината си след излагане на влиянието на солена вода, разтворители, лубриканти или каквото и да било друго. Върху 1 кв. см от ePTFE има 1,4 милиарда пори. Тези пори са многократно по-малки от действителните размери на водните молекули. Структура на материала под електронен микроскоп напомня китова кост. Като за финал, R8 Precision Braiding осигурява един от най-сигурните начини за изплитане на влакното, а също така и невероятна плътност и крайна обла форма.

Ето и обобщение на главните характеристики, които отличават 832 Advanced Superline от останалите влакна:

– Издръжливост – Сплитането на осем влакна в 32 навивки на всеки 2.5 см води до 20% увеличение на издръжливостта при опън и 30 % по-висока издръжливост на възлите.

– Износоустойчивост – Тя се доказва при  множеството тестове на влакно 832. В сравнение с други марки, 832 на Sufix издържа 1000 машинни цикъла, след които изглежда почти непокътнато. За разлика от него, останалите влакна са износени и притежават само 40% от първоначалната си здравина.

– Конструкция – Sufix 832 е единственото влакно, което комбинира следните три технологии: Dyneema, Gore и R8 Precision Braiding. Комбинирани заедно, те създават единствен по рода си шедьовър.

– Кастинг – Sufix 832 участва в повече от 50 състезания, след които се обобщава следния резултат: в 92 % от случаите влакното подобрява кастинга средно с 10 %.

FilStar предлага 832 Advanced Superline в два цвята – камуфлажен и неоново зелен.

Тук можете да разгледате видео материали за качеството, което 832 на Sufix предлага:

3 thoughts on “Sufix 832 – влакното, което промени играта!

  1. Pingback: Какво прави влакно Sufix 832 толкова специално? | Риболов с FilStar. Блог

  2. Pingback: Какво прави влакно Sufix 832 толкова специално? - FilStar блог

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *