Риболовът с кастинг такъми – едно истинско удоволствие

Здравейте, приятели! Представяме ви озвучен на български видеоматериал от Salmo, който да помогне на начинаещите кастинг риболовци. Надяваме се информацията в него да ви бъде полезна, а по-долу можете да видите подходящите такъми, които предлагаме. Приятно гледане!

 

Кастинг пръчки от St.Croix:

Avid Series Casting Rods

Legend Elite Casting Rods

Premier Casting Rods

Curado G

Curado мултипликаторът притежава 4 SSS + 1 А-RB лагера. Новият Curado G е с добре познатия зелен цвят и тежи 312 грама. Шпулата побира 140 метра 4,5 тест/кг монофилно влакно, а предавателното число е 7,1:1.

Tekota

В множество ситуации при морския риболов е необходима по-бавна предавка. При такива обстоятелства, серията Tekota е идеална със своите 4.2:1. Добавянето на Level Wind ще допадне и на риболовците, които търсят идеално редене на влакното.

Воблерите на Salmo:

Slider sinking

Salmo Slider – воблерът е истински виртуоз в цялото семейство примамки, разработени специално за големи хищници. Ляво, дясно…Ляво, дясно… Криволичещият танц на Slider изкарва хищниците извън нерви и ги изпълва с вулкан от агресия и желание да убиват! Разпенена вода и големи вълни, писък на летящ аванс…Това ви очаква със Slider!

Slider floating

Salmo Sweeper

Благодарение на своите качества и поразителна ефективност, насочени към големите хищници, тази примамка печели повече и повече фенове всеки следващ сезон.

Целта на примамката е да подмами жертвата, като имитира ранена или много слаба рибка. С колебливите си движения, а именно – носене на една страна, докато “възвърне силите си”, а когато го направи, се носи на другата страна безсилно. Тази акция е точно това, в което хищниците разпознават лесната плячка. Можете да използвате Sweeper с кастинг или тролинг, но кастингът ви позволява да варирате в техниките на прибиране, за да предизвикате удар. За да накарате Sweeper да се носи плавно, просто насочете върха на пръчката си към хоризонта. След това тръснете върха на пръчката си надолу и направете пауза. Тръснете я отново и примамката ще започне да се носи на другата страна.

За джърк е подходяща следната примамка на Salmo:

Salmo Skinner

Ако си търсите воблер, който може да Ви свърши отлична работа, както в ролята на повърхностна примамка, така и при jerkbait и особено туичинг – това е Вашият избор.
Skinner се представя с много добра акция, когато се прибира с ниска скорост, но разкрива своята класа, когато го подръпвате. Това е много лесно да се направи – просто прибирайте с постоянна скорост с кратки подръпвания от време на време. По-дълги и силни движения с пръчката ще накарат Skinner да подскача наляво и надясно – точно това, което големите хищници желаят да видят и на което отвръщат понякога с неконтролируема агресия. Когато го използвате за тролинг, ефективността на воблера се подобрява, ако подръпвате рязко от време на време.

 

Не пропускайте да разгледате и примамките на Westin, за които скоро ви писахме ТУК.

Blog_Westin_logo

 

2 thoughts on “Риболовът с кастинг такъми – едно истинско удоволствие

 1. dido

  Примамки над 30 гр.?!?!? Вие ненормални ли сте? Има си бейт кастинг макари за ултра лайт спининг, айде стига глупости.

  Reply
  1. admin Post author

   Здравейте,

   Ние също сме на Вашето мнение по отношение на възможностите на съвременните макари и видовете примамки за тях. В конкретния случай сме предоставили преведен видео материал създаден от екипа на Salmo, който предоставя основна информация за кастинг за начинаещи риболовци.

   FilStar екип

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *