Aqua-Vu подводна камера за риболов от най-ново поколение

Aqua-Vu_1Най-ново поколение подводна камера за риболов от Aqua-Vu е вече достъпна и на българския риболовен пазар. Повече от десетилетие продуктите на Aqua-Vu за подводно наблюдение по време на риболов намират много привърженици сред риболовците, като им предлагат много забавление и възможности за наблюдение на водната среда. Камерата е малка, практична и удобна за носене – може да се побере в джоба Ви. 

През 1997 година  Aqua-Vu предлага подводна видео камера за риболов. Именно Aqua-Vu създава технологията, която отваря очите на риболовците и им дава възможност да наблюдават директната подводна картина. Най-ранните модели са били обемисти и скъпи за времето си, като с развитието на технологиите моделите се подобряват и стават по-достъпни, в резултат на което все повече и повече риболовци се доверяват на подводните камери по време на риболов. Последните години Aqua-Vu се концентрира върху разработването на иновации, благодарение на което компанията заема водещо място по продажба на подводни камери.

Aqua-Vu_2Един от най-новите модели Aqua-Vu AV Micro Plus e последно поколение подводна камера, която е с размерите на смартфон. Намира отлично приложение при подледов риболов, риболов от лодка, наблюдение на водната среда от док. Aqua-Vu Micro Plus е снабдена с цветна камера с кабел 50′ 22lb тест прикрепен към нея. Камерата може да се наглася в зависимост от желаната картина – надолу, нагоре, настрани. Тя включва две незабележими  инфраред светлинки с опция за включване и изключване в зависимост от осветеността. Ръчният монитор е снабден с екран с диагонал 3 1/2″, който се намира в IP67 водонепромокаем калъф. На гърба на калъфа на монитора се намира макара за лесно и удобно навиване и съхранение на кабела. Мониторът е с вградена презареждаща се lithium ion  батерия, която издържа до 7 часа в работен режим.

За истинските ценители на риболовните технологии е последният модел подводна камера – Aqua-Vu AV Micro Plus с DVR. Моделът притежава същите характеристики, като Aqua-Vu AV Micro Plus включително вграден DVR в 8 гигабайта памет, за съхранение на най-невероятните подводни картини. Заснетото видео може да се гледа многократно и да се споделя с приятели, които да му се наслаждават.

Камерата се отличава със следните основни характеристики:

  • 3.5″ LCD екран, който е 30% по ярък от стандартен AV Micro;
  • цветна камера с 30% по-добра резолюция от стандартен AV Micro;
  • защита на екрана от слънчевите лъчи;
  • 3 x Digital Zoom;
  • USB порт;
  • 50′ кабел;
  • IR Lighting system с опция on/off;
  • презареждаща се lithium-ion батерия, която издържа до 7 часа в работен режим.

През деня или вечер, камерата работи отлично в открито море по време на тролинг. Може да се използва и за наблюдение в тесни пространства над водата.  Аqua-Vu AVMicro Plus камера се предлага на официалния сайт на FilStar и може да бъде закупена от дилърите на FilStar.

Тук можете да прочетете отговорите на по-често задавани въпроси:

Колко е продължителността на видеото, което може да се заснеме с Aqua-Vu AVMicro Plus with DVR камера, която е снабдена с карта с памет 8GB?

Приблизително 360 минути.

Колко бързо мога да се движа при тролинг ако използвам камерата?

Отговорът на този въпрос зависи от дълбочината и дължината на кабела, който е потопен, което определя съпротивлението на водата. Колкото по-надълбоко е потопена камерата и колкото по-дълъг е кабелът, толкова съпротивлението е по-голямо. Използването на дълъг кабел изисква по-бавна скорост за по-ясна картина. Като цяло, за оптимално качество на образа се препоръчва скорост не по-висока от 3 км/ч. Запомнете, че колкото по-бавно се движите, толкова по-добре ще виждате детайлите.

Как да направлявам камерата под водата?

За да виждате изображение по посока на движението, използвайте приспособлението за предно виждане. Когато го прикрепите за задната част на камерата, бавно минете покрай целта, която искате да наблюдавате. Благодарение на приспособлението, Вашата камера ще предава образ на това, което се случва по посока на движение на лодката. Противоположният вариант е възможен, като се използва приспособлението за виждане назад. По този начин ще имате картина на случващотото се в обратната на движението посока.

Мога ли да използвам моята Aqua-Vu камера в солена вода?

Да. Всички камери Aqua-Vu могат да се използват в солена вода. Те са конструирани от неръждаема стомана и други материали, неподатливи на корозия.

Мога ли да свържа камерата към по-голям екран или портативен рекордер?

Да. Вашата камера може да бъде свързана към телевизор, който има “video-in” жак. Същото важи и за рекордера. Благодарение на своята съвместимост с телевизори и видео рекордери, Aqua-Vu е идеална за ползване в зимни къщички или големи лодки с вградена видео система.

Мога ли да закупя по-дълъг кабел от този, който е в комплекта?

Най-дългият кабел, който може да се използва е с дължина 30.5 м, като не е възможно снаждането на няколко кабела.

Колко далече мога да виждам с камерата?

Колкото е по-чиста водата, толкова по-далече се вижда. Като правило, камерата може да „вижда” два пъти по-далече, отколкото човешкото око във вода. Ако можете да видите 5 метра пред себе си, то видимостта с камерата ще достига 10м. Разстоянията, разбира се, варират и според структурата на водата. Четири метра видимост са достатъчни за рибарите, за да проучат дънната структура с подводната камера.

Ще работи ли моята камера при минусови температури?

Aqua-Vu системите са проектирани за работа от -40 до 50 °C. Можете да очаквате батерията на камерата да се изтощи по-бързо при по-ниски температури.

Какъв е ъгълът на заснемане на камерата?

Лещите на Вашата камера имат 92° ъгъл на заснемане. Например на разстояние 1.2 – 0.15 м от камерата, обектът ще се визуализира като 1.8 м широк.

Мога ли да снадя няколко кабела към камерата?

Не. Ако се снадят още кабели, се нарушава водоустойчивата цялост на камерата и кабела, с което се нарушават гаранционните условия.

Добийте повече представа за предимствата, които може да Ви предостави Aqua-Vu, като гледате следните видео материали записани с Aqua-Vu AV Micro Plus с DVR.

Следват интересни видео материали, някои от които са достъпни на английски език, а други на руски.

Видео материали на английски език:

Видео материали на руски език:

3 thoughts on “Aqua-Vu подводна камера за риболов от най-ново поколение

  1. Pingback: Looking Glass™ – прозорец към бъдещето | FilStar Блог

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *