Feelfree Kayaks – риболов в ново измерение

Blog_feelfree_lure

С гордост ви представяме един нов артикул сред нашия асортимент – каяците на Feelfree. Излишно е да се сравняват предимствата между каяци и лодки, защото и двата вида плавателни съдове имат своите качества. Ще споменем само няколко важни момента при използването на каяк. Първият и най-важен е, че не се нуждаете от колесар за транспортирането му. Достатъчно е да го прикрепите към тавана на автомобила си. Размерите и теглото му позволяват напълно безпроблемно шофиране, докато го пренасяте.

Blog_Jeep

 

Blog_wheel-in-keel

Втората добра черта на каяка е, че можете много лесно да го местите между автомобила и брега сами – каяците тежат около 30 килограма и имат колело на кила, което спомага за още по-лесното му пренасяне. Друга характеристика на каяците на Feelfree e, че те са достатъчно стабилни, за да можете да ловите и прави. Докато сте седнали пък, на разположение е удобният стол, на който можете съвсем лесно да регулирате височината според това как се чувствате. Време е да се убедите сами в качествата на каяците на Feelfree…

Не е необходимо много време, за да забележите какво отличава Feelfree каяците от останалите. Със своите уникални цветови комбинации и най-иновативни стандарти, каяците на Feelfree са премоделирали гребането като цяло. Със своя над 30-годишен опит, екипът по разработките на Feelfree непрекъснато преглежда, усъвършенства и извежда каяците и всеки детайл до най-високо ниво. Модерната еволюция в дизайна на каяците и аксесоарите за гребане започна на скоро, а Feelfree са вече готови да я отведат до следващото ниво. Целта на Feelfree е да направят всяко ваше пътешествие незабравимо и уникално. От компанията са сигурни, че чувството на удовлетвореност от правилния избор ще ви съпътства неотлъчно!

Blog_Paddling

Feelfree US е част от международния екип, който дистрибутира Feelfree каяците в над 40 държави по целия свят. Седалището на Feelfree EU екипът е в районът Померания в Северна Полша и дистрибутира каяците на територията на Европа.

Представяме ви 3 модела за риболов, които са налични – Lure 10, Lure 11.5 и Moken 12.5.

Blog_Lure-10---1

Lure 10 е по-малкия и компактен брат на Lure 11.5 и е отличен за по-къси плавания по реки и езера, а характеристиките му са несравними. Каякът е оборудван със стандартни аксесоари, които сами по себе си са с уникални характеристики – включително подвижен стол (регулируем, екстра широк), Feelfree колело на кила и Uni-Track система. Очакващият патент Feelfree Gravity стол предлага най-големия набор от възможни положения, които се нагласят съвсем лесно с лост. Освен това столът може да се маха и слага обратно в каяка.

Blog_Lure-10---2

Супер стабилният 90-сантиметров корпус на Lure е снабден с платформа, която ви дава възможност да гребете или замятате и седнали, и изправени – независимо дали ловите във вътрешни водоеми или в открито море – този каяк не се страхува от водата. Каякът е дълъг 3.05 метра, широк е 91 см, тежи 31 кг, а товароносимостта му е 170 кг.

Lure 11.5 притежава същите характеристики като Lure 10, а разликата е в габаритите. Дължината му е 3.5 метра, ширината – 91 см, теглото му е 34 килограма и издържа до 193 кг натоварване.

Blog_Lure-11,5

Moken 12.5 изобилства от характеристики, за които мечтаят риболовците. Достатъчно стабилен, за да стоите изправени и достатъчно бърз, за да се движите в големи езера или по крайбрежни морски линии, Moken 12.5 включва уникалната quick-release модулна Uni-Track система и Easy Seal hatch. Опционният рул помага за управлението на каяка във ветровито време, а колелото на кила прави местенето му по брега детска игра. Moken 12.5 е идеалният каяк за всякакъв вид риболов в най-различни води. Параметрите му са следните – дължината му е 3.85 метра, ширина – 82 см, теглото му е най-ниско от трите модела – 30 килограма, а товароносимостта му е 190 килограма.

Blog_Moken-Navy-Camo

А ето и едно представяне на Lure 11.5 от колегата Павел Пантев, който направи първия полеви тест:

PP_Kayak_1

Като цяло много добра изработка. 3.50 метра дължина и 91 см ширина с товароносимост от 190 кг. Определено е тежък за размера си – 34 кг. Има доста подсилени места, например мястото за стъпване и изправяне пред седалката. Има излети дръжки за носене отпред, отзад и по средата.

PP_Kayak_2

На носа има 3 равни кръгли повърхности – Може да се сложат 2 допълнителни род холдери или както виждате вендуза за камера!

PP_Kayak_3

Интересно е направено заключването на предния овален люк – извършва се от 3 места, така, че няма опасност при продължително стоене на слънце да се изметне.

PP_Kayak_4

UniTrack rail – Позволява поставянето на различни аксесоари като Uni-bar и Uni-track. Интересното е, че за разлика от подобни на други производители поставянето на аксесоарите е изключително лесно без необходими инструменти.

PP_Kayak_5

Сравнително голяма кутия за принадлежности и въже, подпомагащо изправянето на каяка.

PP_Kayak_6

Още едно удобство ! Може да променяте разстоянието на опорите за краката до седалката без да се навеждате напред с тези плъзгачи.

PP_Kayak_7

Е това е нещото, което честно казано ме накефи най-много. Така наречената Gravity Seat – Височината на седалката може да бъде повдигана с над 25 см. за по-голямо удобство при риболов.

PP_Kayak_8

Тук се вижда голямото задно багажно отделение, оборудвано с UniTrack rail както и два родхолдера с вградени ластици за закрепване на въдиците.

PP_Kayak_9

Както казах преди – каяка е сравнително тежък. За да е по-лесно пренасянето има вградено колело в задната част.

PP_Kayak_10

Рядко се говори за дъното на каяците ;) Това, което ми направи впечатление тук и както виждате – дълбоко изрязани улеи за праволинейност.

PP_Kayak_11

Като заключение бих искал да кажа, че Lure 11.5 на FeelFree може да се окаже доста удачно решение за спининг и особено риболов с муха ;) заради високата си седалка и възможността да се изправяш лесно. Живот и здраве мисля да го пробвам и с кльонк (на моя каяк седалката е ниска и кльонкането идва малко неудобно).

И един бърз тест на вода:

 

Разгледайте каяците на Feelfree на официалния ни FilStar сайт.

Вижте и интересните клипчета, с които от Feelfree ще ви демонстрират колко е вълнуващ риболова с каяк:

One thought on “Feelfree Kayaks – риболов в ново измерение

  1. Pingback: Нови продукти от FeelFree - FilStar блог

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *