Looking Glass™ – прозорец към бъдещето

combined Най-голямото изложение за спортен риболов в света се организира от ICAST и се провежда в Америка, като всяка година градът-домакин се променя. Тази година изложението се проведе между 9-12 юли в Лас Вегас. Посетителите наброяваха над 9500 души представители на международни компании, специализирали се в спортния риболов. На изложението бяха представени последните иновации в риболовното оборудване, аксесоарите и облеклото.

Един от най-запомнящите се дебюти беше на компанията Aqua-Vu със своята нова технология – приложението Looking Glass™, което скоро ще може да бъде сваляно от iTunes Store. То представлява приложение, което като бъде инсталирано на таблет или смартфон, изчиства образа, получен от камерата. Изключителната технология подобрява, изчиства и клистализира образа, както в реално време, така и за вече направен запис. Новите възможности разкриват неподозирана подводна картина с ясен и неповторим образ. Подобрението на видимостта се осигурява чрез специализиран математически софтуер, който оптимизира всеки видео фрейм като подобрява контраста и цветовия спектър.

2   Looking Glass™ не е тежка програма за редактиране на образа. Тя е автоматично надграждаща се система, която подобрява и повишава видимостта под вода във всякакви условия. Необходимо е само да отворите приложението на екрана на таблета или телефона си, за да забележите коренното подобрение на образа като качество и яснота. Можете да изпробвате технологията, като пуснете Aqua-Vu камера във водите на някое замърсено езеро. Отворете приложението и ще видите водата съвсем чиста. Ще видите също и всичко, което се намира в нея в детайли, които не сте подозирали, че съществуват. Когато гледате през прозореца на Looking Glass™ не знаете какво можете да очаквате, но повярвайте – със сигурност ще бъде интригуващо!

За да можете да гледате образа от камерата на свое устройство и да се възползвате от възможностите, които предлага Looking Glass™, трябва да разполагате с Aqua-Vu WiFi. Камерата е свързана с трансмитер, който изпраща безжични сигнали до Вашето устройство, което може да се намира на разстояние до 30м от камерата.

4   Новата камера и приложението към нея ще бъдат пуснати за продажба през есента на 2013г. От компанията са убедени, че удобствата, които предлагат Aqua-Vu WiFi и Looking Glass™ са незаменими. С тях риболовците ще могат да се наслаждават на кристален образ дори от брега. Няма да се налага да прескачат кабели или да стоят неподвижно. Просто включват таблета или смартфона си и се забавляват!

Два модела подводна камера Aqua-Vu са вече достъпни и на българския риболовен пазар. Научете повече за предлаганите Aqua-Vu продукти от следния материал: AquaVu подводна камера за риболов от най-ново поколение.

Тук можете да видите как новата технология работи на практика:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *