Нови продукти от Marcel Van Den Eynde за 2021 г.

Материалът е предоставен от Красимир Сабахов.

Здравейте, приятели на риболова и фенове на качествените захранки за риболов.

Пролетта най-накрая настъпва с всички сили и е време за истински риболовни приключения. Как да се подготвим за тях? Първо може закупим качествени такъми и всичко нужно и разбира се да заложим на изпитаните захранки на Marcel Van Den Eynde. Захранките на MVDE са на европейския пазар от над 30 години и дори се изнасят за Америка и Южна Африка. Едва ли има състезател, който да не е използвал тези захранки или риболовец, който да не е чувал за тях. Те са продукт на дългогодишният опит на белгийски състезател и 3-кратен световен шампион Marcel Van Den Eynde.

Дори и в трудните времена, които са ни налегнали напоследък, от MVDE не спират разработването на нови продукти и усъвършенстването на захранките си.

През 2021 г. в каталога на фирмата се появиха не малко нови продукти и именно целта на днешната статия е да ви запознаем с тях и да ви насърчим да ги изпробвате.

Ще започнем с новостите при захранките от 1 кг и първа в списъка е:

Gold Pro Bream Black 

Най-накрая тази супер популярна захранка за платика има и черен вариант. Това ще ви улесни да не използвате допълнително черни бои или глини, за да потъмнявате стандартната версия на Gold Pro Bream Classic, когато това е необходимо. Специфичният сладникъв аромат е запазен, а “разбухването” на захранката след разбъркване не е променено. Идеален вариант за бистри води и предпазливи риби.

Formule M Roach

Formule M Roach е базирана на стара рецепта от тайната тетрадка на Marcel Van Den Eynde, като буквата М в името е препратка именно към Marcel. Тя е с натурален цвят – комбинация между кафяв и зелен, много лека текстура, без богати съставки, за да не се засищат бързо рибите. С наситения си аромат на билки, най-вече кориандър, е перфектен избор за риболов на червеноперка. При риболов на голяма червеноперка пригответе захранката поне няколко часа предварително или още от предната вечер, така че повечето активни частици да изчезнат.

Record Sweet

В разработването на тази захранка е използвана различен тип бисквита, която придава един специфичен сладък вкус и аромат. Текстурата е много фина, а захранката се отличава със завишени лепливи свойства и се нуждае от повече количество вода, за да бъде разбъркана правилно. Тези лепливи свойства могат да ви помогнат, ако се налага обилното подаване на добавки в микса като цветни трохи, кълцан червей, изпънат червей или сладка царевица. Захранка, която не е за подценяване при риболов на платика или шаран.

Feeder Gold

Захранката Feeder Gold представлява микс за риболов с фидер хранилки за всички видове “силвър фиш”. Може да се използва като “база” и да се експериментира с всякакви комбинации като се добави друг вид захранка към нея и сух или течен ароматизатор. Притежава перфектна сипкавост, сладък аромат и е богата на семена. За червеноперка може да се комбинира с Feeder Roach или Feeder Roach Black, сух аромат Roach Classic – и да бъде допълнително подсилена с течен аромат Liquid Booster Secret. За платика може да се комбнира с Turbo Black Feeder +, сух аромат – Brasem Caramel  и за подсилване отново течен Booster – Bream .

Feeder Roach и Feeder Roach Black

Van Den Eynde Feeder Roach e ароматна и ефективна смес, създаваща примамлив облаквъв водата. Отличава се със своя солен вкус, специфичен и интензивен аромат на билки и светлокафяв цвят. Feeder Roach е с добра лепкава консистенция и дава бърз резултат по време на риболов. Тъмният вариант е с черно-сив цвят, който се получава след разбъркване. Подходящ е за използване и през зимните месеци, като също дава бърз резултати. Ефектът му винаги може да бъде подсилен със сухи или течни ароматизатори от Roach сериите, както и добавяне на печен млян коноп.

Ще завършим днешната статия с новите аромати при Liquid Booster-ите, които се предлагат на българския пазар:

– Sweet and Jerry  – Супер сладникъв аромат, подходящ за топлите месеци от годината при риболов на каракуда, шаран или платика.

Cream – Тежък и плътен аромат на сметана, подходящ за платики и шарани.

– Orange – Един много нашумял напоследък аромат за риболов на шаран. Може да го използвате както за подсилване на миксове, така и за накисване на пелети при риболов на метод фидер.

– Vanille Cream  – Аромат, при който са комбинирани ванилия и сметана. Плътен, наситен и много траен, изключително универсален аромат, по-подходящ за топлите месеци от годината.

 – Sweet Fruit  Микс от плодове. Аромат, който се отличава със свежата си плодова нотка. Любим аромат на едри каракуди и шарани.

– Meat – Още един аромат за любителите на метод фидер риболова. Тежък, плътен аромат на месо, който може да привлече най-големите и мнителни шарани, подходящ в комбинация с редица Fishmeal захранки на MVDE или за накисване на пелети с различни размери.

– Syrup – Сладко, сладко, сладко. Ключът към апетита на големите платики. Едва ли сте помирсвали толкова сладък и наситен ароматизатор. Буквално внимавайте с дозирането му 1/5 от шитето на 1 кг захранка.

Като цяло Liquid Booster серията е създадена да повишава аромата и вкуса на Вашата подхранка и стимулира интереса на всяка риба. В ароматизаторите са използвани качествени съставки, за да се получи ефективен продукт, който може да се добавя към пелети или миксове от подхранки.

Може да закупите продуктите на MVDE от онлайн магазина на FilStar или в магазините на дистрибуторите.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *